top of page

Osteopat

Osteopat Craig Loveridge

Craig Loveridge är en fullt kvalificerad, patient- och ansvarsförsäkrad, registrerad Osteopat med General Osteopathic Council (GOsC) i Storbritannien och medlem i Svenska Osteopatförbundet . Craig har genomgått en femårig Masters utbildning i Osteopati (M.Ost) på London School of Osteopathy och har fortutbildning i Medicinsk Akupunktur.

Osteopati

Osteopati är ett internationellt erkänt och förankrat system för bedömning, diagnos, behandling och förebyggande av ett brett spektrum av muskuloskeletala besvär och relaterade hälsoproblem.

Osteopater använder mjuka, säkra och effektiva manuella tekniker för att minska muskuloskeletal smärta och inflammation, förbättra blodflödet och lymfdränaget, stretcha och stärka musklerna, bidra till att återställa nervfunktionen, minska vävnads adhesioner och hjälpa till att återställa rörelse och funktion.

 

Behandling

Osteopater är tränade att behandla både akuta och långvariga besvär genom att använda sig utav olika behandlingsmetoder som manipulation (OMT), artikulering / mobilisering, MET (Muscle Energy Technique), kraniell och visceral behandling, BLT (Balanced Ligamentous Tension), functional / harmonic release. Exempel på hälsotillstånd som Osteopaten behandlar:

Rygg och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings och matsmältningsbesvär,  premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, knä- och höftproblem, tennis och golfarmbåge, musarm, idrottsskador, förslitningsskador,stress och hållningsproblem i samband med graviditet. Kunder behandlas individuellt efter problem och behov.

 

Första besöket

Vid första besöket kommer en detaljerad sjukdomshistoria tas där du kommer att få frågor om dina besvär, symtom, tidigare skador, mediciner du äter och livsfaktorer som kan ha ett samband med ditt tillstånd. Din Osteopat kommer också att titta på tidigare medicinska rapporter, testresultat, dvs Xray, MRI eller andra skannar om det finns. Därefter utförs en undersökning för att fastställa diagnos. Dessa inkluderar, fysisk undersökning, hållnings bedömning, diagnostiska/ ortopediska och neurologiska tester. Diagnosen kommer sedan att förklaras till dig och behandlingen skräddarsys därefter, övningar och livsstilsförändringar diskuteras. I genomsnitt brukar 3-8 behandlingar rekommenderas beroende på vilken typ av problem.

 

 

 

Första besöket  750kr (60 mins)

Återbesök          700kr (45 mins)

 

Referenser

Jag gick hos Craig vid tre behandlingstillfällen under våren och är mycket nöjd. Han är professionell och grundlig Osteopat. Jag tyckte om hans engagemang och hur han provade flera olika metoder för att komma till rätta med mina besvär. Länge hade jag varit missnöjd med den vanliga läkarvården när det gällde mitt problem men med Osteopati hittade jag en behandling som passade mig. Jag rekommendera verkligen ett besök hos Craig!

Jessica Agoes

Arkitekt

Jag sökte hjälp för min stela rygg samt yrsel. Vid första besöket en grundlig genomgång av symtom och tidigare problem. Craig har förmågan att lyssna och känna in, professionell och kunnig Osteopat. Jag kände mig mycket väl omhändertagen, och kan varmt rekommendera Craig.

Lisa Tallroth

Kursledare Axelsons GY

Jag kontaktade Craig för olika muskel- och ledbesvär. Han gjorde en grundlig genomgång av mina symptom och tidigare problem. Jag var väldigt imponerad av hans förmåga att lyssna på mig och att undersöka mina besvär. Han är kunnig och professionell och jag är nöjd med behandlingen som jag får hos honom. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hos Craig.

Mathilde H

Företagsledare

Jag hade en axelskada med smärta i över ett år. Jag provade annan behandling vilket inte hjälpte överhuvudtaget. Men efter endast 3 behandlingstillfällen hos Craig, inklusive hemövningar, var de mesta av mina besvär borta. Jag är hur nöjd som helst!

Johan Glad

Forskare, Med. Dr. / Socialstyrelsen

Att gå till Craig vid problem med rygg, nacke, knä etc betyder att du får andra behandlingsmetoder än tabletter hos läkaren eller en knäckning hos kiropraktorn. Craig har en mångårig Osteopat utbildning och är verkligen mån om att se helheten i din problematik och kan sedan med stor kunskap hjälpa dig med mjuka metoder som behandlar allt!  Jag kände mig trygg och väl omhändertagen när Craig hjälpte mig med mina problem och det kändes mycket bättre än hos kiropraktorn. Har du problem med rörelseapparaten ska du absolut gå till Craig! Osteopati är en behandlingsform som är har används i många år t ex i Australien, Nya Zeeland, England etc och nu börjar äntligen Osteopati komma hit till Sverige som ett alternativ till kiropraktik och naprapati. Jättebra!

Monika

Kurator

I had back pains for the last 8 months, started to think that I would carry this problem for ever, I went from doctors to physiotherapists until I met Craig. After just a few sessions, he both manipulated me and advised me on routine I should follow at home and the pain has now completely disappeared.

Pierre Vedret

Företagsledare

Please reload

bottom of page